Párizsban bemutatták a Honda új hybridjét

YouTube RSS

Honda concept hybridA Honda Párizsban leleplezte az új hybrid autóját az Insight. Nagy terveik vannak az autóval mivel évente 200.000 db-ot szeretnének belőle eleadni.

Takeo Fukui azt is elmondta, hogy mivel a Lítium-ionos akkumulátorok még nem elég fejlettek egy autóhoz, az Insight nikkel-metál-hibrid elemeket használ, melyek a csomagtartó padlója alatt helyezkednek el. Így csökken ugyan a csomagtér mérete, az utastér azonban tágas maradhat. Az elnök szerint az autó elég nagy ahhoz, hogy öt felnőtt ember kényelmesen helyet foglalhasson benne.

Honda concept hybrid

A motortérben a Honda Integrated Motor Assist-jának (IMA) továbbfejlesztett változata lapul. A fejlesztés során nem a teljesítmény növelése volt a fő cél, hanem a gyártási költségek alacsonyan tartása.{mosimage} A márkánál így nem is a fogyasztási adatokkal kérkednek, sokkal inkább azzal, hogy a Priusszal ellentétben az Insight olcsóságának köszönhetően olyan emberek számára is elérhetővé teszi a technológiát, akiknek eddig erre nem volt lehetőségük. Ez utóbbi egyébként nagyon dicséretes dolog lenne, ha nem vennénk figyelembe azt a körülményt, hogy már az előző Insightnak is az volt a legnagyobb problémája, hogy gyenge elektromotorja miatt a Priushoz képest kisebb megtakarítást tudott elérni, így nem tudott annak igazi vetélytársa lenni. Igaz, az új modell technikai adatai egyelőre nem ismertek. Az autó európai bevezetése 2009 késő nyarára, illetve őszére várható.

"