Környezetbarát versenyzési forma

YouTube RSS

A folyamatos fejlesztések ösztönzésére, az új technológiák eredményeinek gyors visszajelzésére lassan száz éve a versenysport a legideálisabb. A szériaérett járművek gyártásában korszerűnek tartott technológiák szinte kizárólag a versenysportban debütálnak.

Évek, évtizedek óta tisztában vagyunk azonban azzal, hogy jelenleg használt energiakészleteink fogyóban vannak, és környezetünket egyre nagyobb mértékben szennyezik. Különösen igaz ez a közlekedésben, versenysportban használt járművekre.

Az új források, megoldások keresése egészen napjainkig húzódott, viszont tovább nem várathat magára.
A 2006. tavaszán első ízben megrendezett Széchenyi Futam alapvetően elhivatottá tett bennünket üzenetének mind szélesebb körben való terjesztésére. Ennek legkézenfekvőbb eszköze, ha úgy növeljük a résztvevők számát, hogy az alternatív hajtású járművek közötti versenyt differenciáltan, különböző szinteken és formában igazítjuk a célközönség igényeihez, szellemi és anyagi kapacitásához.

Ennek megfelelően 2009. tavaszán - a Széchenyi Futam sikeres fogadtatásán felbuzdulva - az országban elsőként életre hívjuk az Elektro Go-kart elnevezésű versenysorozatot, mint az alternatív hajtású járművek versenyének professzionális, nemzetközi szintig fejleszthető formáját.

A bajnokság keretén belül lehetőség nyílik a kutatás, fejlesztés és ipari termelés olyan szegmenseinek kezdőlöketet adni, amelyek a közeljövőben szükségszerűen bevezetésre kerülő technológiai megoldásoknak biztosan alapját fogják képezni.

Emellett erősítjük azok táborát, akik részéről igény merül fel az ilyen és ehhez hasonló termékek megalkotására.
A verseny keretében a hagyományosan alkalmazott benzinmeghajtású go-kartok helyett akkumulátorral felszerelt versenygépek mérkőznek meg egymással. A rendezvénnyel célunk egy olyan környezettudatos versenyzési forma kialakítása, amellyel az országban egyedülálló módon példát mutatunk versenyzőknek, csapatoknak és a közönségnek egyaránt a jövő autóversenyzésére.

További részletek hamrosan.