A IV. Széchenyi Futam is a parkolóban kerül megrendezésre

YouTube RSS

A hagyományok szerint a IV. Széchenyi Futam is a győri Széchenyi István Egyetem parkolójában kerül megrendezésre. A futamot követően elkezdődik az építkezés.

2009 áprilisában mint azt említésre került, megrendezésre kerül immáron negyedik alkalommal a Széchenyi Futam®, az ország első Alternatív Hajtású Járművek Versenye®. Mint eddig mindig, a Széchenyi István Egyetem ad otthont ennek az innovációs versenynek.

Az egyetem 2009 tavaszán elkezdi átépíteni a parkolóját a TIOP keretein belül. A Széchenyi Egyetemnek szüksége van ezen egyetemi beruházásra, hiszen ez az infrastrukturális fejlesztés meghatározhatja az egyetem további sorsát. A TIOP fejlesztés fontos lesz a mérnök hallgatók képzésében, a gazdasági képzésben, illetve az egyetem így bekapcsolódhat a nemzetközi tudás-központ hálózatba. További infomáció: itt

Mint az ezen ábrákon látható tervek mutatják, az egyetem parkolója is részben beépítésre kerül, és hát valljuk meg őszintén semmi sem lenne méltóbb búcsú a „régi" parkolótól, mint a IV. SZÉCHENYI FUTAM®. Remélem a tavalyi évhez képest lépést fogunk tartani önmagunkkal szemben, hiszen eddig minden évben sikerült úgy kialakítani a versenyt, megvalósítani eme rendezvényt, hogy az méltó volt egy innovációs versenyhez.

Nehézséget jelenthet, hogy terveink között szerepel egy kiállítás megszervezése, egy a középiskolákat bevonni képes projekt elindítása, hiszen semmi nem lehet fontosabb, mint a fiatal diákok motiválása, nézeteiknek olyan jellegű formálása, hogy azok a jövő kihívásainak megfeleljenek.

Írta: Joó Ede Levente