Honda FCX Clarity

YouTube RSS

Genfben tartották a Honda FCX Clarity üzemanyagcellás jármű európai bemutatóját. Ez az autó egyáltalán nem szennyezi a környezet, a kocsiból csak vízpára távozik. A modell nyártól az Egyesült Államokban, ősztől pedig Japánban is lízingelhető lesz.

Az FCX Clarity új generációs, zéró emissziójú, hidrogénnel hajtott autó, amely a Honda teljesen új üzemanyagcellás padlólemezére épül, hajtásáról pedig nagyon kompakt, hatékony és erős, a Honda által fejlesztett függőleges áramlású üzemanyagcella egység gondoskodik. A hatótávolság, a teljesítmény, a tömeg és a hatékonyság terén nagy ugrást jelentő, illetve az eddigi üzemanyagcellás autókat meghazudtolóan alacsony építésű, dinamikus és kifinomult megjelenésű FCX Clarity fontos előrelépés a Hondának az üzemanyagcellás autók fejlesztése és hétköznapi használhatósága terén tett erőfeszítéseiben.

Hogyan kapta nevét az FCX Clarity (Tisztaság)?
A Honda azért választotta ezt a nevet, mert jól kifejezi a vállalat törekvését arra, hogy olyan üzemanyagcellás autót alkosson, amely valóban tiszta válaszokat ad a jövő kihívásaira, és segíti a társadalmat abban, hogy megőrizhesse a fenntartható mobilitást.

Hogyan működik az FCX Clarity?
Az FCX Clarity modellben a Honda V Flow (függőleges áramlású) üzemanyagcella egységét, valamint az új, kompakt és hatékony lítium-ion akkumulátort és egyetlen, a hidrogéngáz tárolására szolgáló tartályt alkalmazunk. Az üzemanyagcella a jármű fő energiaforrása. Az üzemanyagcellában a hidrogén egyesül a légkörben található oxigénnel, s a reakció során keletkező energia villanyárammá alakítva hajtja az autót. További energiaforrás is van az autóban: az úgynevezett regeneratív fékezés során a fékezés vagy lassulás közben egyébként veszendőbe menő kinetikus energiát is villanyáramként tárolja a rendszer az akkumulátorokban. Ezt a rendszer akkor használja fel, ha szükség van az üzemanyagcella teljesítménye mellett további hajtóerőre. A jármű egyetlen emissziója víz.

Honda V Flow (függőleges áramlású) üzemanyagcella
A V Flow üzemanyagcella cellaszerkezete teljesen új, a teljesítménye nagyobb (100 kW), mérete és tömege kisebb, a méretéhez képest a relatív kimenő teljesítmény 50 százalékkal nőtt (tömegéhez képest még nagyobb, 67 százalékos a javulás) az előző Honda üzemanyagcellával összehasonlítva.

Javított hidegindítási képességek kis hőmérsékleten
A függőleges áramlású egység jobb vízelvezetési tulajdonságainak köszönhetően javult az indítás utáni teljesítmény. A hullámos áramlási csatorna elválasztók miatt csökkentett mennyiségű hűtőközeg és az egybeépített szerkezet lehetővé tette, hogy az előző üzemanyagcella egységhez képest az új egység hőtömege 40 százalékkal alacsonyabb legyen. Így a cella már akár -30° C fokos hőmérsékleten is beindítható.

A Honda függőleges áramlású üzemanyagcellás padlólemeze
Az FCX Clarity forradalmian új függőleges áramlású üzemanyagcellás padlólemezében a Honda saját fejlesztésű, kompakt, kis tömegű és erős üzemanyagcella egysége - amely 60 százalékkal kisebb, mint a Honda előző generációs üzemanyagcella egysége - a jármű kardánalagútjában, az első két ülés között kapott helyet. Az új V Flow üzemanyagcella egység kompakt méretei révén a belső tér tágas maradhatott, illetve a hajtáslánc többi elemét is hatékonyabban lehetett beépíteni az autóba - a kecses, alacsony és áramvonalas forma csak így jöhetett létre.

{mosloadposition tartbanner}

Az FCX Clarity formaterve
Az FCX Clarity sokkal több egyszerű üzemanyagcellás autónál - megtestesíti a Honda vízióját a jövő - a hagyományos hajtásláncok jelentette béklyóktól megszabadított - autóinak formatervéről és teljesítményéről. Az FCX Clarity négyajtós szedán formájának orrésze rövid, az utastér tágas, az autóban négy ember és csomagjaik férnek el kényelmesen. A hajtáslánc legfontosabb elemei - többek között a villanymotor, az üzemanyagcella egység, az akkumulátorok és a hidrogéntartály - mind kisebb méretű lett, s úgy helyeztük el őket az autóban, hogy a járműben a kényelem, a teljesítmény és a térkihasználás egyaránt magasabb szintre emelkedjen.

Modern anyagok és részegységek
A környezetvédelem terén is a nagyfokú fejlettséget tükröző téma újabb megjelenési formája az FCX Clarity-ben a Honda bio-szövetből készült ülés-, és ajtókárpit. Ez olyan új fejlesztésű és növényi alapú anyag, amely a hagyományosan használt anyagokkal szemben jelentős széndioxid-csökkentést tesz lehetővé, illetve nagyon ellenálló a használatnak, a nyújtásnak, illetve a napsugárzás káros hatásainak.

A modern gondolkodású, zéró emissziós üzemanyagcellás járművet kereső vásárlók számára készült FCX Clarity-t emellett a modern biztonsági, kényelmi berendezések, illetve a használati értéket növelő tételek egész sorával fölszereltük. Ezek közé tartozik a különleges navigációs rendszer, amely megjeleníti a hidrogéntöltő-állomások helyét, a tolatókamera, az adaptív sebességtartó automatika (ACC), az ütközés erejét mérséklő fékrendszer (CMBS), a prémium minőségű audiorendszer, a klimatizált ülések, valamint a BluetoothTM kihangosító szett. A további fejlesztések, mint például az elektronikus váltómű, az elektromos kormánymű (EPS) és az új tervezésű, könnyen leolvasható, a hidrogénfogyasztást kijelző műszerekkel ellátott műszerfal még tovább növelik a modell vonzerejét, és könnyebbé teszik kezelését.

Emisszió
Az FCX Clarity egyetlen emissziója víz. A hidrogén gyártásával kapcsolatban felmerülő CO2-emisszió a forrástól függ; ám, ha a ma leggyakoribb forrásból, a földgázból nyert hidrogénnel kalkulálunk, akkor az FCX Clarity CO2-emissziója a tankolástól a használatig körülbelül fele a mai modern benzinmotoros autókénak. Ha a hidrogént elektrolízissel nyerjük ki a vízből, akkor a széndioxid-kibocsátás tovább csökkenthető, s végül közelít is a nullához, amennyiben a villanyáramot fenntartható forrásból, például nap-, szél-, vagy vízenergiából nyerjük.

Ami a napelemes technológiát illeti, a Honda kifejlesztette saját napelemeit - ezek gyártása során a hagyományos szilikonkristály cellákhoz képest csupán körülbelül 50 százaléknyi széndioxid szabadul fel. A Honda meg is kezdte az ilyen technológiával készülő napelemek sorozatgyártását és értékesítését Japánban kereskedelmi célra és otthoni felhasználásra. Ezeket a napelemeket használjuk áramtermelésre a torrance-i kutató-fejlesztő központ üzemanyagtöltő állomásában is.

Vezető szerep az üzemanyagcellás technológia terén
A Honda immár négy évtizede eltökélten munkálkodik azon, hogy csökkentse a gépjármű környezetre gyakorolt káros hatásait - csökkenti autói emisszióját, növeli azok hatékonyságát, illetve jelenleg az iparban vezető szerepet betöltve fejleszti a hidrogénalapú üzemanyagcellás technológiát. Ez a technológia és üzemanyag a Honda szerint valódi megoldást jelenthet a jövő tiszta és fenntartható mobilitása számára. A Honda úttörő erőfeszítései ezen a területen több eredményt is hoztak. A márka üzemanyagcellás autója volt az első, amely megkapta az Amerikai Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatalának (EPA) és a Kaliforniai Levegőminőség és Forrásbizottságnak (CARB) tanúsítványát (2002). A Hondáé volt az első üzemanyagcellás autó, amely megkapta az EPA üzemanyag-fogyasztási besorolását (2002), illetve első ízben a Honda értékesített ilyen technológiájú modellt hideg égövi vásárlónak (2004). A Honda eddig az első és egyetlen márka, amely egyéni kiskereskedőknek értékesített ilyen autót (2005 és 2007).

A Honda FCX Clarity főbb műszaki adatai *

Ülések száma

4

Villanymotor

Legnagyobb teljesítmény

100 kW

Legnagyobb nyomaték

256 Nm

Fajtája

AC szinkron villanymotor (állandó mágnes)

Üzemanyag cella

Fajtája

PEMFC(Protoncserélő membrános üzemanyagcella )

Legnagyobb teljesítmény

100 kW

Üzemanyag

Fajtája

Sűrített hidrogéngáz

Tárolás

Nagy nyomású hidrogéntartály

Tartály térfogata

171 liter

Méretek (hossz × szélesség × magasság)

4.835 × 1.845 × 1.470 mm

Jármű tömege

1.625 kg

Legnagyobb sebesség

160 km/óra

Energiatárolás

Lithium-ion akkumulátor