Elektronikus Generátor Dij

YouTube RSS

BMW Efficient Dynamics elnyerte az ÖkoGlobe 2008 - as Termo - elektronikus Generátor Díjat

Köln-ben került megrendezésre az ÖkoGlobe ünnepélyes díjátadója, melyen jelen volt Prof. Dr. Klaus Töpfer. A díjat a DEVK Autó Klub, és a gelsenkirchen - i főiskola Járműkutatási Központja ajánlotta fel. Immár sorozatban második alkalommal nyerte meg a BMW Csoport ezen megtisztelő kitüntetések egyikét. A „belsőégésű motorok továbbfejlesztése" kategóriában az ÖkoGlobe 2008 - t Dr. Klaus Draeger, a BMW AG fejlesztésvezetője, vette át. Ezzel a díjjal a termo - elektronikus generátor autóban történő alkalmazásának kutatására buzdítanak. A generátor lehetőséget nyújt a belső égésű motor melegéből származó energia hasznosítására. Így a BMW Csoport új potenciált tárt fel az energiahasznosításra.

A díjkiosztó alkalmából Prof. Ferdinand Dudenhöffer, a Járműkutatási Központ igazgatója, elmondta: „A BMW Csoport EfficientDynamics technológiája a szériaautók hatékonyságnövelésében iránymutató az autóipar számára. A termo - elektronikus generátor a példája annak, hogy a jövőben hogyan lehet ezt a hatékonyságnövelést továbbfejleszteni. A BMW Csoportnak sikerült az EfficientDynamics - szel elérni, hogy megmaradjon a vezetés élvezete és ugyanakkor az emisszió csökkentés feltételeinek is eleget tesz."

Dr. Klaus Draeger válasza: „Nagy megtiszteltetés számunkra a harmadik ÖkoGlobe díj, amit ezúttal a termo - elektronikus generátorunkért kaptunk. Megerősítést kaptunk abban, hogy a BMW EfficientDynamics - ot továbbfejlesszük a vevőink és a környezetünk számára.

2008 szeptemberéig a BMW Csoport már több mint 1 millió BMW EfficientDynamics technológiával felszerelt járművet szállított le a vevőknek. A BMW Csoport 28 modelle már 140 g CO2/km - es vagy annál kisebb CO2 kibocsátással rendelkezik. Ezáltal az év végéig, 2006 - hoz képest, 150 millió liter üzemanyagot spórolnak meg és 370.000 tonna CO2 - től óvják meg a környezetet.

Írta: Nagy Dániel