Ráncfelvaráson esett át a CIVIC HYBRID

YouTube RSS

A Párizsi Autószalonon a Honda bemutatja a jelenleg legcsekélyebb CO2 emissziójú autója, a Civic Hybrid új változatát.

Bár az európai értékesítés mértéke még mindig meghaladja a célkitűzéseket, a gazdaságosságra és csekély emisszióra hangsúlyt helyező Civic Hybrid életciklusa felénél modellfrissítésen esik át.

A leginkább figyelemre méltó változások az áttervezett első lökhárító, amely mostantól agresszívebb megjelenésű lesz, és helyet kapott benne egy pár ködlámpa is. A fényszórók is enyhe módosításon estek át: a füstszínű krómozással készült belső felület, a jobb minőséget hangsúlyozza. Ehhez csatlakozik még az átformált hűtőmaszk, amely remekül illik az első fényszórókhoz.

Válaszolva a vásárlók észrevételeire a jelenlegi autó könnyűfém keréktárcsáit új formatervezésű, ötküllős keréktárcsákkal váltottuk fel. Végül pedig a négyajtós szedán hátsó részét is felfrissítettük: új a lámpatestek színösszeállítása.

Az utastérben az ülések szövetkárpitjának mintája új, az irányjelző pedig komfortfunkciót kapott a könnyebb sávváltás érdekében. Ami a mechanikát illeti, a Civic Hybrid megtartotta díjnyertes hajtásláncát, amelyben egy gazdaságos és csekély emissziójú benzinmotor és egy villanymotor dolgozik együtt a kimagaslóan kedvező városi fogyasztás és a minimalizált károsanyag-kibocsátás érdekében.

Elődjéhez hasonlóan az új Civic Hybrid akkumulátoraira is nyolcéves garanciát adunk, illetve a Honda - kereskedőhálózatán keresztül - vállalja az elhasznált akkumulátorok környezetbarát kezelését és megsemmisítését.