Detroitiban mutatkozik be a Honda Insight Hybrid

YouTube RSS

A Honda a mai napon nyújt első ízben betekintést arra vonatkozóan, hogyan mutat a vadonatúj, 2010-es Insight hibrid sorozatgyártású modell amerikai piacra szánt változata

, amelynek világpremierje 2009 januárjában lesz a Detroiti Autókiállításon.

A Honda legújabb, sorozatban gyártott, hibridautójának első fotóján jól látható, hogyan változik át a Párizsban, 2008 októberében bemutatott Insight koncepcióautó egy áramvonalas, atletikus megjelenésű utcai autóvá. A tavasztól megvásárolható, ötszemélyes, ötajtós Insight modellt a Honda IMA hibridrendszer könnyebb, kompaktabb változata mozgatja.

A tervek szerint az Insight modellből évi 200.000 darab talál majd gazdára; az autó különlegessége az új, interaktív, vezetőközpontú, az üzemanyag-takarékosságot előtérbe helyező technológia, a Környezettudatos Vezetést Támogató Rendszer. Az új berendezés valós idejű információkat ad a vezetőnek vezetési stílusának gazdaságosságáról, segítve őt az üzemanyag-fogyasztás és a széndioxid-kibocsátás mérséklésében.

A tisztább, hatékonyabb üzemanyag-felhasználású közlekedési eszközök kifejlesztésében vezető szerepet játszó Honda mutatta be az első alacsony emissziójú benzinmotoros járműveket; az első benzines-elektromos hibridautót Európában és Észak-Amerikában, és a világ első olyan hidrogénhajtású üzemanyagcellás autóját - az FCX modellt - amely megfelelt az EPA előírásainak. 2007-ben a Honda az Aggódó Tudósok Egyesületétől megkapta a "legzöldebb autógyártó" címet, immár negyedszer.