IV. Széchenyi Futam

YouTube RSS

Az Alternatív Hajtású Járműsport Szövetség és az INNO-MOBIL Sportegyesület a Széchenyi István Egyetem közreműködésével 2009-ben immár IV. alkalommal hirdeti meg a

 

Széchenyi Futamot®

az Alternatív Hajtású Járművek nemzetközi versenyét.

Nevezz te is és építsd meg a holnap járművét!

A versenyre egyetemi, főiskolai, középiskolás és egyéni csapatok jelentkezését várjuk Magyarországról és határainkon túlról. A tervezési, kivitelezési munkákba kutató- és fejlesztőműhelyek, tanszékek vagy akár tudásközpontok is bevonhatók.

Nevezés: nevezni a www.szechenyifutam.hu honlapon kitöltött pályázati adatlappal lehet

Díjazás: a tavalyi évhez hasonló mértékű és rendszerű díjazás várható (2008-ban a verseny összdíjazása meghaladta a 1,2 millió forintot).

A szervezők alapgondolata az volt, hogy a verseny megrendezésével olyan fórumot teremtsen, ahol a fiatal kutatók, fejlesztők megmutathatják, milyen elképzeléseik, ötleteik vannak a közlekedés forradalmasítására (hiszen mi más foglalkoztathatná jobban a jövő járműtechnikai szakembereit), illetve mit hasznosítanak a főiskolákon, egyetemeken elsajátított tananyagokból.

Célunk, hogy ez a fórum teremtsen a versenyzők számára egyszerre nagy, mi több szakmai nyilvánosságot, ezzel is garantálva a pályaművek nívós technológiai tartalmát és mindennapos használhatóságát.

Emellett a rendezvény szellemiségéhez hozzátartozik, hogy köszönhetően a nagyszámú résztvevőnek és az érdeklődők sokaságának, népszerűsítse a kutatói pályát, a környezettudatos gondolkodásmódot, és lendületet adjon mind a szakterület, mind a tehetséggondozás-támogatás fejlődéséhez.

Mindezek mellett, az idei évben betétfutamként, Magyarországon először bemutatkozik az

Elektro Go-kart verseny is.

A pályázatok leadásának határideje (a postára adás időpontja): 2009. február 1.

IV. Széchenyi Futam Plakátja a sajtó számára pdf. formátumban

A verseny PROGRAMJA az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.