F1 - környezetvédelem K.O

YouTube RSS

Az a csapat kényszerült távozni a Formula 1-ből, amely elkezdte a My Earth Dream kampányt és kardoskodott a 2009-es KERS bevezetése mellett."

"A Hondának muszáj védelmeznie fő tevékenységi körét, és hosszú távon biztosítania a jövőjét, miközben a gazdasági helyzettel kapcsolatos bizonytalanság az egész világon tovább nő" - mondta Fukui. - "A várakozások szerint eltart egy ideig, amíg minden visszatér a normális kerékvágásba."

"A körülményekre való tekintettel a Honda azonnali és rugalmas intézkedéseket foganatosított, hogy ellensúlyozza az üzleti élet valamennyi területén tapasztalható visszaesést."

"Felismerve, hogy az erőforrások kiosztását, köztük a jövőbeli befektetéseket is optimalizálni kell, úgy döntöttünk, hogy kiszállunk a Forma-1-ből. Tárgyalásokba fogunk kezdeni a Honda Racing F1 Team partnereivel és motorszállítójával, a Honda Racing Development-tel a két cég jövőjéről. Ennek keretében a csapatot felajánljuk megvételre."

"A lehető legjobban kiaknázva azokat a tanulságokat, amelyeket levontunk ebben a gazdasági krízisben, építve a kihívásokkal szemben az autósportban szerzett harci szellemünkre, a továbbiakban is nagy kedvvel igyekszünk majd leküzdeni az új akadályokat."

Fukui ugyanakkor nem zárta ki azt a lehetőséget, hogy a Honda később, amikor a gazdasági helyzet lehetővé teszi, visszatér a sorozatba. A gyárnak azonban most más tervei vannak: a környezetbarát utcai autók fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, amelyhez reményeik szerint a Forma-1-ben tapasztaltakat is felhasználhatják majd.

Írta:Petis László