Az Audi szembe megy a világgal

YouTube RSS

Amikor a világ autógyárai azon versenyeznek hogy ki mutatja be hamarabb a modernebb és takarékosabb hybrid autóit addig az Audi felfüggeszti a saját projektjét.

A Toyota már a 3. generációs Prius -t fogja bemutatni, a Honda három hybrid autót fejleszt és az első már tavasztól kapható lesz, a nagy rivális Mercedes-Benz nyáron elkezdi árusítani az első sorozatgyártású Litium-ion akkumulátorral szerelt hybrid-jét, a nagy Amerikai autógyárak a gazdasági válságból a kiutat a környezetbarát benzin-elektromos autókban látják és még a Formula 1-ben is hybrid autók fognak körözni a KERS technológiának köszönhetően.

Erre az Audi mit csinál leállítja a hybrid projektet pedig már megtervezték kipróbálták letesztelték és már a gyátósorokat is elkezdték átszervezni.

Az Audi bejelentette, hogy a Q7 mellett a kisebb Q5-ből sem készül hibrid változat. A német gyár az akkumulátorokkal kapcsolatos nehézségekre panaszkodik.

Az Audi néhány hónapja már lenyomta a világ torkán, hogy nem készít hibridet a Q7 szabadidő-autóból, a kompakt Q5-tel kapcsolatos, hasonló tervekről eddig viszont nem tett le.

Az Audi igazán elmondhatta volna az igazat is, a nikkel-metál akkumulátorokkal ugyanis sok gond nincs......

Kíváncsian várom a folytatást de remélem hogy a VW csoport többségi tulajdonosa a Porsche bevezeti a saját technológiáját.

Írta: Petis László