Ismét elismerésben részesült a Széchenyi Futam

YouTube RSS

Azután, hogy Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter, aki elkötelezett híve a zöld közlekedési formák elterjesztésének és a környezetterhelés csökkentésének, üdvözölte a Széchenyi Futam®- Alternatív Hajtású Járművek Versenyét, amely ismét elismerésben részesült.

2009 a Kreativitás és Innováció Európai Éve. Célja, hogy számos szakmai és közönségrendezvényen keresztül felhívja az emberek figyelmét arra, milyen fontos szerepet játszik a kreativitás és az innováció saját személyes életükben, önmegvalósításuk és társadalmi jólétük elérésében csakúgy, mint a vállalatok és szervezetek sikerében, Európa versenyképességének növelésében, a fenntartható fejlődés biztosításában.

Az ennek keretében meghirdetésre kerülő ötletpályázatra benyújtott kezdeményezésünkre a Tempus Közalapítvány kuratóriumának döntése értelmében a Széchenyi Futam® bekerült az Év hivatalos hazai programjába.

A magyarországi rendezvénysorozat nyitóeseményét a Tempus Közalapítvány szervezésében február 25-én rendezték Budapesten. A résztvevők között ott volt Molnár Károly, a Kutatás-fejlesztésért Felelős Tárca Nélküli Miniszter, Bogyay Katalin, nemzetközi államtitkár, Bendzsel Miklós a Magyar Szabadalmi Hivatal elnöke, Szécsi Gábor az OTDT alelnöke, Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke és Rubik Ernő professzor, az év nagykövete.

Írta: Petis Lászó