UpStart! - benzinkútból elektromos töltőállomás

YouTube RSS

Megújulás előtt állnak London elhagyatott benzinkútjai év végéig több is kizöldül közülük. Az Evoasis a bemutatott tervek szerint a korábbi üzemanyagtöltő állomásokat elektromos hajtású járművek által használható gyorstöltő egységekre kívánja átalakítani.

A Grosvenor Roadon található első ilyen állomás 12 feltöltőhellyel fog rendelkezni - valamennyi „kútnál" 20 perces „tankolással" kell számolni, bár a töltésidő az akkumulátor méretétől és típusától függően módosulhat. Amíg a járművek új erőre kapnak, különböző ételek vagy akár egy kávé mellett, kellemes környezetben várakozhatunk - nyilván a Wi-Fi sem fog kimaradni a szolgáltatások sorából.

A cég az idén beüzemelni tervezett hat úgynevezett UpStart állomáson túl tárgyalást folytat a Tesco és a westminsteri tanács vezetőivel újabb egyéni töltőhelyek kialakításáról, amelyek szintén a tipikus angol telefonfülkékre emlékeztető R2G (red to green, pirosról zöldre) készülékkel lennének felszerelve. A berendezést teljesen körbeérő, 360 fokos videóképernyő hirdetés és egyéb üzenetközvetítés számára egyaránt remek felületet biztosít majd.

Az angol közlekedési miniszter tájékoztatása alapján 2004 óta közel 5000 elektromos hajtású járművet használnak a szigetország útjain, ebből 1322-t az elmúlt évben helyeztek üzembe.