V. Széchenyi Futam: kezdődik a bemelegítés

YouTube RSS

2010. április 23-25. között újra elrajtolnak az alternatív hajtású járművek a győri helyszínű, ám időközben nemzetközivé váló versenyen. Írásunkban összefoglaltuk a legfontosabb részleteket.

Az Alternatív Hajtású Járművek Versenyét, közismert nevén a Széchenyi Futamot ötödik alkalommal hirdeti meg az Inno-Mobil Sportegyesület, együttműködve a Széchenyi István Egyetemmel. A verseny elsődleges célja, hogy a résztvevő csapatok technológiai elképzeléseiket bemutatva, tudásukat egymással is összemérve igazolják az alternatív erőforrások és a környezetbarát üzemanyagok létjogosultságát. A feladat egyszerűen hangzik, ám igazi kihívás leendő és tapasztalattal rendelkező mérnököknek egyaránt: megépíteni a holnap járművét, amely alacsony fogyasztású, környezettudatos szemléletben épült, s kiállja az idő próbáját – vagyis hosszútávon is üzemképesnek bizonyul.

Számos kategória áll az innovatív elméjű, jelentős kreativitással megáldott csapatok részére a kétkerekűektől a prototípusokon keresztül a versenyautókig. A városi felvonulással és látványos szakmai bemutatókkal fűszerezett futamra egyetemi, főiskolai, középiskolai és egyéni csapatok jelentkezhetnek. Nevezni a verseny honlapján keresztül lehet, a határidő 2010. február 1. A tervdokumentációkat ugyanezen hónap végéig, 2010. február 28-ig kell a szervezőkhöz eljuttatni.

Amint az a futam főszervezőjével készült interjúból kiderül, a verseny új helyszínen kerül lebonyolításra, mivel a Széchenyi István Egyetemen folyó beruházások miatt a korábbi terület nem áll rendelkezésre. Az új helyszínről és további részletekről a honlapon keresztül fogunk tájékoztatást nyújtani.

Aki tehát kedvet érez a részvételre, ne várjon tovább, hanem olvassa el a megújult versenyszabályzatot, töltse ki mielőbb a pályázati adatlapot, s kezdjen készülődni, mert közeleg az újabb futam!