Kezdődik a IV. Széchenyi Futam

YouTube RSS

Gyülekeznek az alternatív hajtású járművek, csapatok és nézelődők a győri Széchenyi István Egyetem parkolójában. Helyszíni tudósítás a gépek átvételéről.

A borús csütörtök délelőtt ellenére derűs hangulatban vette kezdetét az alternatív hajtású járművek háromnapos fesztiválja, ahol évről-évre különböző kategóriákban mérik össze tudásukat az innovatív elmével megáldott járműépítők, pontosabban egyedi járgányaik. Új indulók és visszatérő veteránok egyaránt megtalálhatóak a színes mezőnyben - most először kétkerekűek is rajthoz állnak majd.

Első ránézésre szembetűnő változás a tavalyi felhozatalhoz képest, hogy rikító színű karosszériát kapott az Antibringa, a tavalyi abszolút győztes EPR immár narancssárgában pompázik, míg az elektromos Porsche kívülről változatlannak tűnik.

A csapatoknak első versenyszámként a zsűritagok kritikus kérdéseivel kellett megküzdeniük, majd a súlymérés következett, amelynek eredményeként előfordult, hogy némely jármű más kategóriába került át.

A versenygépek érkezésével az érdeklődők is menetrendszerűen megjelentek, akik a délután folyamán az egyetem VIP termében folytathatják a kreatív újdonságokkal való ismerkedést, a csapattagok prezentációi révén. Az előadásokról készült videók hamarosan elérhetőek lesznek honlapunkon.

A pénteki nap kiemelkedő eseménye a városi felvonulás lesz - mi is ott leszünk, s beszámolunk az érdekességekről.

(Fotók: Földi D. Attila)