Címvédés a Shell Eco-Marathon-on

YouTube RSS

A győri Széchenyi István Egyetem csapata a SZERNGY TEAM az idei évben is kategóriája abszolút győztese lett. A napsütéssel idén sem volt szerencséje a csapatnak de így is ők termelték a legtöbb energiát.

"Megtörtént a 2009-es Shell Eco-Marathon hivatalos eredményhírdetése. A jó köridőink ellenére nem tudtunk minden versenykiírásnak eleget tenni. A fátyolfelhős időjárásnak köszönhetően, nem sikerült a pozitív energia-mérleg, így kategóriánkban nem hírdettek eredményt. Fontos megjegyezni, hogy az Urban Solar kategóriában abszolút győztesek lettünk, ugyanis mi fogyasztottuk a legkevesebb energiát a napelemeinkkel visszatöltött energiához képest (egész pontosan 88,9 %-ot visszatáplátunk). Továbbá mind a három futamot technikai hiba nélkül tudtuk teljesíteni, ez is jelzi az idei konstrukció erősségét. A másik, amit még fontos hangsúlyozni, hogy az energiafogyasztásunkat átszámolva - a többi energiakategóriához hasonlóan - 1 liter 95-ös oktánszámú benzinnel 2228 km-t tudtunk volna megtenni, és ez az Urban Concept kategórában abszolút rekord lenne. Ha nem lenne napelemünk, a jelenlegi elektromos áramárakkal számolva is csak 0,2 forintba kerülne 1 km megtétele.

Reméljük, hogyha az időjárás is hozzájárul, a 2010-es marathonon már csak pozitív energiamérleges futamok hírével szolgálhatunk Önöknek, Nektek! A fejlesztéssel nem állunk meg! Ezzel a mondattal köszönök el a verseny helyszínéről a Lausitz Eurospeedway-ről. Köszönjük a szurkolást és a sok napsütéssel kapcsolatos jókívánságot!" - Szauter Ferenc csapatmenedzser

Utolsó futam:

A termelt, és a fogyasztott energia mennyisége:
Termelt energia: 659 703 Joule
Fogyasztott energia: 751 536 Joule

Második futam:

Az időjáráshoz viszonyítva viszont elég jónak mondhatóak az energia adataink:
Fogyasztott energia 719 004 Joule
Termelt energia: 356 680 Joule

Viszonyítás képpen az Portugál ellenfél csapat eredménye:
Fogyasztott energia: 2 419 469 Joule
Termelt energia: 257 591 Joule

Első futam:

Az első edzésen 8 kört, a másodikon 5 kört teljesítettek, és amikor nem volt borús az idő, vagyis rendesen sütött a nap, pozitív energia-mérleggel zártak. Összességében nagyon hasznosnak bizonyultak a tesztek, és az ott szerzett tapasztalatokat fel is használják a rövidesen kezdődő versenyen!

Gratulálunk a SZenegy TEAMnek a sikeres szerepléshez!!!

Forrás: szenergy.sze.hu