Mindenki beleshetett az innovációs kulcslyukon

YouTube RSS

A nemrég lezajlott IV. Széchenyi Futam élménye bizonnyal sokakban elevenen él. Visszatekintő sorozatunk kezdeteként a pénteki - nyílt - nap eseményeit idézzük fel.

A háromnapos rendezvény első programblokkja a szakmai részletekről, a zárónap magáról a versenyről szólt. A kettő között „félúton" - csatlakozva a Föld Napja célkitűzéséhez - arra tettek kísérletet a szervezők, hogy a lehető legszélesebb fórumon népszerűsítsék az alternatív hajtású járművek létének jelentőségét, a megújuló energiák felhasználásának fontosságát.

Ennek egyik eszközeként délelőtt kinyílt a boxutca, s az érdeklődők, elsősorban a megyeszékhely diákjai közvetlen közelről ismerkedhettek meg a versenygépekkel.

Délután már „a hegy ment Mohamedhez", ekkor ugyanis a járművek mutatták meg magukat a városlakóknak. A rendhagyó menet látványos felvonulás keretében haladt végig a belvárosi sétálóutcán, majd a Városháza előtt kaphattak választ kérdéseikre a kíváncsi járókelők

Végül az Árkád bevásárlóközpont parkolójában zárult a „körmenet", amelynek végén a gépek visszatértek a másnapi verseny színhelyére.

A csapattagok és a meghívott vendégek számára ekkor még nem ért véget a program - szokás szerint a Big Ben étteremben megtartott ünnepi vacsora hangolta rá a főszereplőket a szombati viadalra. A ráhangolódás olyannyira „jól" sikerült, hogy többen késve érkeztek, illetve hamar távoztak (néhányan el sem tudtak jönni), mert még akadt itt-ott beállítanivaló a járműveken.

Szívesen fogadunk megadott elérhetőségeinken (Kapcsolat almenü) további fotókat és egyéni élménybeszámolókat egyaránt, nem csupán a pénteki napról!