I. Georgikon Kupa - élő közvetítés Keszthelyről

YouTube RSS

Június 6-án, szombaton tartották Keszthelyen az Alternatív Hajtású Járművek felvonulását és versenyét. Honlapunkon élőben közvetítettük az eseményt - íme a rendezvény képes krónikája.

12.33
Véget ért a rendezvény. A járművekkel 16 óráig találkozhatnak az érdeklődők a Balaton partján, a mólónál. Köszönjük a figyelmet!

12.12
Az eredményhirdetéssel zárul rövidesen az I. Georgikon Futam, előtte a jelenlévők közelebbről is megismerkedhetnek a járművekkel. Az idő strandolásra alkalmas, ezt a versenygépek is érzékelik, így délután a mólónál süttetik majd a karosszériájukat (akinek van, az a napelemét is).

12.03
Izgalmas befutóval ért véget az első keszthelyi Alternatív Hajtású Járművek Versenye, ugyanis a Wirecar és az Elektro Gokart azonos körön belül üldözte egymást, a Hupercar távolabbról követte őket. A végeredmény:
1. helyezett: Wirecar (78 kör)
2. helyezett: Elektro Gokart (78 kör)
3. helyezett: Hupercar (60 kör)
4. helyezett: Szenergy Car (3 kör)
5. helyezett: CarManT (3 kör)

11.47
Míg a legények egyre növelik a megtett körök számát (már csak hárman vannak versenyben, miután a Szenergy Car is feladta a küzdelmet), megérkeztek az időmérő futam eredményei:

11.32
Pálinkás Róbert alpolgármester jelére elindult az I. Georgikon Futam, amelyből a negyedik körben máris kiállni kényszerült a CarMan Team járműve, miután egy erősebb kanyarvétel közben eltört a hátsó tengelye.

11.10
Szaladunk magunk után... A Városi Strand és a vasútállomás között található parkolóban elkezdődött az időmérő futam. Az eredményeket rövidesen közöljük. Az már biztosnak tűnik, hogy az Elektro Gokart indul majd az élről az I. Georgikon Futamon.

10.16
No, egy kicsit lemaradtunk, miután lemerült a szolgálati laptop akkumulátora. Lám, ha napelemmel menne, semmi gondunk nem volna. De olvasóink nem maradnak le semmiről - türelmet kérünk, amíg utolérjük magunkat. Indulni készülünk a Városháza elől, ahol már kisebb tömeg nézegette, vizsgálta a járműveket. Gyereknap közelsége okán a legifjabbak be is ülhettek egyik-másik volán mögé. Itt van Keszthely alpolgármestere, ő is alaposan kiffaggatja a csapatokat a technikai részletek ügyében. Most látszik igazán, mekkora előnyt jelent, hogy több versenyző is beszélni auf Deutsch, hiszen nem minden érdeklődő beszélni magyar.

9.07
Második állomáshelyünk felé igyekezve megtapasztalhattuk, hogy a normál városi autózás során megszokott kátyúk és döccenők bizony komoly kihívást jelentenek az alacsonyan fekvő alvázzal épített alternatív járgányoknak. A város már éber, néhányan morognak, hogy a fura négykerekűek elveszik előlük a kincset érő parkolóhelyeken, aztán egyre többen "megtérnek", s kezdődik a nyüzsgés a versenyautók körül. Mobil közvetítőhelyünkön fültanúja leszünk egy telefonbeszélgetésnek - idős hölgy riasztja a hívott félt, igyekezzenek, érdekes látványosság várja őket a parkolóban. Hát, tényleg igyekezzenek, mindjárt indulunk tovább...

8.25
Kis utcákon át, kacskaringózva jutottunk el a belvárosi sétálóutához. A város szemmel látható még ébredezik, de alig álltak meg a járművek, máris akadt, aki előkapta a telefonját, hogy megörökítse az útjába került "azonosítatlan tárgyakat". A távolból fúvószenekar felvonulása hallatszik, az idő már most is nyárias, a madarak csicsergése természetközelivé varázsolja a hangulatot.

8.00
Napsugaras, benzingőzmentes és hallatlan jó reggelt mindenkinek! A versenygépek perceken belül nekiindulnak, hogy meghódítsák Keszthely városát, majd megküzdjenek egymással a Georgikon Kupáért! Közben javában folyik a pályaépítés. Akinek kedve támad, bátran induljon útnak, találkozzunk ezen a kellemes délelőttön a Városi Strand előtt található parkolóban!