Egy környezettudatos város

YouTube RSS

Az alternatív hajtású járművek keszthelyi versenyét megelőző felvonuláson, a Városháza előtt Pálinkás Róbert alpolgármester nyilatkozott szerkesztőségünknek.

- 2009-ben Keszthely Napja és a Környezetvédelmi Világnap programjai egymásra épülnek. Nyilván nem véletlen az időbeli és koncepcióbeli egybeesés...
- Valóban, határozott szándékkal kapcsoltuk össze a két alkalmat. Eddig is fontosnak tartottuk a környezetvédelem ügyét, közös értékeink megóvását, s most azt szeretnénk elérni, hogy valamennyi városlakó magáénak érezhesse a témát. Rendezvényeink ráadásul az ezer éves megye ünnepi programsorozatába is bekapcsolódnak.

- Milyen programokkal találkozhatnak ezen a hétvégén a helybeliek és az ide látogatók?
- Pénteken egy környezetvédelmi konferencia hívta fel a figyelmet a környezettudatos szemlélet kialakításának fontosságára. Ma, szombaton az I. Georgikon Futam köré szerveződnek a nap eseményei, amelynek részét képezi ez a felvonulás is, majd a verseny, utána pedig a kiállítás a balatoni mólónál. Vasárnap városi futóversenyt, félmaratont rendezünk, amely reményeink szerint sokakat megmozgat majd.

- A környezetvédelem témájához a sportot is hozzárendelik?
- A két dolog közel áll egymáshoz, nekem mindkettő szívügyem. Az önkormányzat ifjúsági- és sporttanácsának tagjaként is azért tevékenykedem, hogy élhető, tiszta város legyen Keszthely, s így adjuk tovább a következő generációknak.