Izgalmas hétvége vár ránk április végén

YouTube RSS

Minden eddiginél színesebb program várja az érdeklődőket április 23-25. között a Széchenyi Futamon.

A pénteki nap első felében a Széchenyi István Egyetem kampuszán található új parkolólemez lesz a gépátvétel helyszíne. Itt vizsgálja át a zsűri a versenyen résztvevő járművek műszaki állapotát, s az előre jelentkező középiskolai osztályok ekkor ismerkedhetnek meg közelebbről a versenygépekkel és a csapatok tagjaival. A nap második felében a versenyzők gyárlátogatás keretében megtudhatják, hogyan készülnek Győrben az Audi járművei és az azokba kerülő motorok.

Szombaton délelőtt szakmai előadásokon mutatják be a csapatok képviselői az általuk alkalmazott mérnöki megoldásokat a Széchenyi István Egyetemen, majd kezdetét veszi az immár hagyományosnak mondható városi felvonulás. Más részletekhez hasonlóan ez a programpont is különlegesnek ígérkezik, hiszen a tavalyi felvonuláshoz képest dupla mennyiségű, 60 jármű vesz majd részt rajta.

A vasárnapi versenynap szerkezete nem okoz nagy meglepetést, a tartalma annál inkább. Ne feledjük, rengeteg induló áll rajthoz, még határainkon túlról is érkeznek csapatok, így a sokszínűség és az izgalom egyaránt garantált! A megnyitót az időmérő edzés és a médiapróba követi, déltől Elektro Go-Kart bemutató lesz, majd a bő félszáz jármű futamai következnek, hat csoportra bontva. Az eredményhirdetésre 17.30-kor kerül sor, s ezzel zárul a környezettudatos tavaszi hétvége élményekben gazdag programja.

Vasárnap környezetbarát szériaautók bemutatója, elektromos hajó kiállítás, aszfaltrajzolás, sörsátor, koncertek teszik teljessé a gazdag programkínálatot.

Ne feledjük tehát: új helyszínen, az Audi gyára előtti parkolóban rendezik a vasárnapi futamokat! Ott találkozunk április 25-én!

PROGRAMTERV