Szombat: előadás, felvonulás

YouTube RSS

A városlakók most meglátják, mitől lesz még zöldebb a szomszéd Földje - mindannyiunké. Képek, videók, hangulatjelentés a helyszínről.

Az V. Széchenyi Futam második napjáról szóló beszámolónkat sűrű bocsánatkéréssel kell kezdenünk, mivel az események rögzítésével párhuzamosan a mobil internetkapcsolattal zajló küzdelmünk csak estére hozott értékelhető eredményt, vagyis sikert. Hűséges látogatóink kitartásáért cserébe bőséges háttéranyaggal igyekszünk enyhíteni az információhiányt.

Elsőként máris itt egy videó, amely az eW City névre hallgató, Smart-nak látszó jármű belsejében készült, menet közben. Sofőrünk, aki vasárnap az EPR volánjánál ül majd, a próbakörök során pár hasznos tudnivalót is megosztott velünk.

 

Az imént láthattuk, hogyan néz ki a vadiúj parkolólemez felső szintje, a következő videó az "alsóházba" kalauzol bennünket, ahol némelyek kedélyes beszélgetéssel, mások a beállítások finomítgatásával készültek a délutáni felvonulásra.

Délelőtt kevésbé látványos, ám szakmai szemmel annál fontosabb előadások zajlottak a Széchenyi István Egyetem VIP termében. Ezekből látható itt egy részlet:


A felvonulás útvonala nem változott tavalyhoz képest, épp csak kétszer több járgány kígyózott Győr belvárosában. A szervezők ezúton is köszönik az autósok és gyalogosok türelmét - örömmel láttuk, hogy sokan integetnek, fotóznak, ráadásul amerre a sor haladt, minden járókelő a futam programfüzetével gazdagodott.

Végül álljon itt néhány kép a pályaépítésről:

S még egy érdekesség zárásként: a főszervező és a zsűri elnöke szombat este, a hivatalos pályabejárás előtt egyeztet a nyomvonal véglegesítéséről, közben a futam fotósa is megörökítődik.